DAF YP408 / Pag. 02

28-11-2019 |De stuurwielen, de kap en geschutskoepel zijn geplaatst. (Ook de naad tussen kap en neus word steeds minder zichtbaar na meerdere keren plamuren). Zoals jullie zien is ook het huis van Ibrahim bijna voltooid en kan het definitief worden geplaatst.

Vele schietgebedjes later….

30-11-2019 | Alle zegen komt van boven?! Dat had ik nodig en heb ik ook gekregen. Want wat de opbouw van de neus een zenuwslopende klus. Gisteren was ik daaraan begonnen en voor het slapengaan leek ik tevreden met de onderdelen die ik had (kunnen) plaatsen.

Toen ik de volgende ochtend nogmaals foto’s ging bestuderen, puur omdat het reeds geïnstalleerde mij niet lekker zat, mocht ik van mijzelf mijn werkje slopen. Heel voorzichtig ging het mes in hetgeen ik zoooooo moeizaam had aangebracht. Na heel veel zweetdruppels en schietgebedjes zat het zoals het zou moeten zitten. Helaas, ook bij deze onderdeeltjes waren sommige domweg niet 100% goed te plaatsen. Maar ik ben uiteindelijk wel super tevreden.

Voor extra bescherming en hechting heb ik een tweede laag primer aangebracht. Rest mij nu het met rust laten en wachten totdat de deklaag aangebracht kan worden. Ik ben daar nog niet over uit, waarschijnlijk wordt het een latexlaag, echt waar!

Latex

03-12-2019 |Een aardig sprongetje gemaakt met het schilderen van de neus en de kap. Zoals eerder genoemd is de keuze gemaakt om het geheel een witte laag te geven met “Sigma Pearl Clean Matt”. Het is nu wachten op de decals die ergens uit de UK moeten komen. (Op Nederlandse sites helaas niet te vinden). Ik zou mijn hand er nu niet meer voor omdraaien om die lettertjes er zelf op te schilderen want dat deed ik tenslotte in Libanon ook. Niet op een YP maar op de bovenkant van een met golfplaten bedekte boogtent).

Op de linker foto zie je nog net de M109 uit beeld verdwijnen. Het huisje is het winkeltje van ‘Charlie’ in aanbouw. Op de rechter foto heeft de chauffeur zijn YP zo geparkeerd om de eerste druiven van Ibrahim te kunnen plukken. (Ben benieuwd hoe ze smaken).

Op de achtergrond: ‘verse druiven!’

06-12-2019 |Zo’n beetje alles is nu op de kap en de neus geïnstalleerd, m.u.v. drie luiken. Heel langzaamaan begonnen met het ‘vervuilen’ van de YP. Hier en daar iets te enthousiast geweest, dus daar moet nog wat worden gepoetst.

Bewapening

09-12-2019 |Eindelijk konden er wat leuke dingen aan de YP worden toegevoegd, namelijk wat persoonlijke uitrusting van de bemanning. De twee Uzi’s behoren toe aan de boordschutter en de chauffeur, die met regelmaat hun wapens op deze manier aan het voertuig lieten hangen. Waarom zou je ze ook meenemen als je een bemande bemenste post bezoekt. (Bemenst is trouwens een grapte op de politieke hype deze dagen. Ik ben het er volstrekt mee oneens trouwens).

Ook zijn de vorderingen aan de YP zelf goed te zien. De belettering is aangebracht en het vuilmaken is in gang gezet. (De open luiken zijn nog vers van de pers).

Binnenkijken?

Ik ben er nog niet over uit hoe ik de achterkant ga afwerken. De deuren en het achterstuk bestaan uit één stuk giethars en omdat ik de deuren perse open wil hebben, moet er flink wat worden aangepast en zal er een deel verloren gaan. Maar wat er uiteindelijk uit gaat komen, hier alvast een kijkje naar binnen.


Home

%d bloggers liken dit: