Reünie 08-10-2022

Zaterdag 08 oktober 2022, reunie 40 jaar na Libanon. Er was geen beter moment om het diorama voor het eerst mee naar buiten te nemen. En ondanks dat het er in het koppie over nagedacht is om het mee te kunnen nemen kostte het heel wat zweetdruppels en kopzorgen om het ook daadwerkelijk te doen. Hoe meer de dag naderde, hoe minder er tegenop werd gezien.

Slechts één dag voor de première kregen de (meeste) voertuigen een eigen schoenendoos met een zacht bedje van bubbeltjesfolie en dunne velletjes papier. Rondom een stootbumper van wc papier, deksel erop en klaar. De (kop)zorgen voor rondvliegende onderdelen en andere doemscenario’s waren verdwenen, er bleef niets anders over dan het gewoon te doen.

Zoonlief kwam (uit zichzelf) op tijd naar beneden om te helpen de gevaartes in de auto te plaatsen. Na wat extra plakband op de polystyreen kappen bleken de berekeningen te kloppen, het paste precies, maar dan ook precies in de auto. Ondanks er geen snelheidslimieten werden overschreden, bochten netjes op vier wielen werden genomen, hoorde je af en toen toch iets rammelen. Achteraf bleken dit de koelkast en het gasfornuis te zijn geweest.

Na de lunch hielp maatje Adrie met het plaatsen van het diorama op twee grote tafels en kon ik op mijn gemakje alles klaarmaken voor de aanwezigen. Het diorama werd bewonderd en de bouwer (😀) kreeg veel lof voor het reeds geleverde werk. Meer dan trots natuurlijk doch was het niet hebben van stofkappen echt een nadeel. Hierdoor durfde ik het niet aan om van het diorama te wijken en dat is bij een reunie met je oude maatjes niet echt leuk. Na ruim 4 uur was het wel welletjes, eindelijk tijd voor spannende verhalen en genieten van het weerzien.

Kortom, een eventueel volgende keer, of voor welke happening dan ook, alleen met stofkappen. Verder heeft het diorama, op hele lichte schade na, het goed doorstaan.


Het is zeker even geleden dat hier iets gebeurde. Noem het maar een dip en medische ongemakkelijkheden. Dit uitje was wel een boost om diverse ideeën te doen opkomen. In de tussentijd werd er wel gebouwd aan een wat groter model, een radiografische Range Rover Defender 1/10. Wel iets heel anders maar misschien wel leuk voor de vaste lezers om een blik op te werpen. https://wordpress.com/page/opentopvrouw.com/30128.

%d bloggers liken dit: