Van A tot Z, deel 15

Oktober 2021

De YA-328

Gisteren, 16 oktober, ging de reis naar Delft om op een carpoolplaats de YA-328 eindelijk in ontvangst te nemen. Aldaar waren een mannetje of 15 aanwezig om het prachtige schaalmodel van Robert van Raamsdonk in ontvangst te nemen. (Robert draagt in een paar dagen, op diverse plekken in het land, het model persoonlijk over om beschadiging bij verzending te voorkomen). Aldus de maker van dit moois werden er maar enkele in de witte versie geleverd.

Thuis aangekomen bleef het model nog één dagje in de verpakking om er nog even van te genieten en er zeker van te zijn dat de handjes het tere model durfde aan te pakken 😀. Het model zat perfect verpakt in een showcase en het koste niet echt veel moeite om het met twee kleine schroefjes te verwijderen van de bodemplaat. (In de verpakking zat overigens een gesealde sheet met alle benodigde decals voor zowel de groene als de witte versie).

Aan mij de taak om de komende weken de YA-328 om te toveren naar de staat zoals hij rondreed in Libanon. Dat houd in dat er helaas ”gesloopt” moet worden en er andere witte laag verf wordt aangebracht. (Zo wit als hij nu is doet pijn aan mijn ogen). Het gaat net zover als wat er met de YP-408 is gebeurt en zal vele uurtjes bouwplezier gaan opleveren. Het is sowieso een uitdaging om aan een reeds gebouwd model te knutselen want daar ontbreekt nog alle ervaring mee. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de YA-328 dienst gaat doen als waterwagen in het diorama.

Bijna geen verschil, toch….?

Tot zover het eerste stukje van dit deel, kom gerust af en toe langs want voor je het weet is er wat nieuws toegevoegd. Groetjes, Rianne

Donatie

Voor een kleine bijdrage om mee te helpen bij de realisatie van het diorama.

€ 5,00

Eén opmerking over 'Van A tot Z, deel 15'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: